حسابداری و امورمالیمقالات آموزشی

مهارت های یک حسابدار موفق چیست؟ مهارت هایی که ضروری است

یک حسابدار موفق برای پیشرفت در شغل و افزایش درآمد باید مهارت‌های خاصی داشته باشد.حسابداری، در هر کسب و کاری بسیار حساس و مهم است. اشتباهات هرچند کوچک حسابداران میتواند منجر به ضررهای مالی زیادی برای سازمان شود. همچنین درایت و مهارت یک حسابدار میتواند سهم بسیاری در افزایش سود مجموعه داشته باشد و در درازمدت باعث افزایش ثروت صاحبان سهام شود. هر حسابداری میخواهد در کارش موفق باشد، پیشرفت کند و سمت مدیر مالی مجموعه را به دست آورد و درآمد بیشتری کسب کند.

با آنکه حسابداران، متناسب بانوع شرکت یا موسسه ای که در آن مشغول به کار میشوند، وظایف متفاوتی خواهند داشت ولی به طور کلی میتوان گفت داشتن تعدادی از مهارتها به طور عمومی برای یک حسابدار موفق ضروری است. ماهر بودن یک حسابدار در انجام کارهای حسابداری اهمیت زیادی دارد؛ زیرا می‌تواند نقش بزرگی در گسترش کسب‌و‌کار داشته باشد و در مدت زمان کوتاهی باعث افزایش سود سهام صاحبان شرکت شود. اگر می‌خواهید مهارت‌هایی را که یک حسابدار موفق باید آن آشنایی داشته باشد بدانید با ما همراه باشید.

تمرکز کامل بر یک یا دو شاخه حسابداری علاوه بر آشنایی کلی با همه انواع حسابداری

بهتر است حسابدار علاوه بر آشنایی کلی با انواع مختلف، تمرکز خود را روی یک یا دو شاخه حسابداری بگذارد. این تمرکز باعث میشود تجریه بالایی در همان شاخه پیدا کند و به عنوان یک متخصص در آن زمینه شناخته شود.

آشنایی با مباحث حسابداری بازار کار

یکی از اصلی‌ترین و مهم‌ترین قدم‌ها برای فعالیت در شغل حسابداری، داشتن تحصیلات آکادمیک به همراه شرکت در دوره‌های آموزش حسابداری است. اطلاعات تئوری به تنهایی برای انجام کارهای حسابداری کافی نیست؛ بلکه در کنار آن باید به صورت عملی نیز این حرفه را یاد بگیرید. برای آموزش حسابداری به صورت عملی، می‌توانید علاوه بر شرکت در دوره‌های آموزش حسابداری، از فیلم‌های آموزش حسابداری و مقالات سایت‌های حسابداری نیز استفاده کنید و به یک حسابدار موفق تبدیل شوید.

آشنایی با وظایف خود

یک حسابدار موفق باید به وظایف خود تسلط کامل داشته باشد. حسابداران شرکت‌های مختلف وظایف زیادی بر عهده دارند که به ۴ دسته تقسیم می‌شوند:

  1. وظایف معمولی: یک حسابدار ساده در معمولی‌ترین وضعیت، مهارت‌های دفترداری و حسابداری هزینه را دارد. مهارت‌هایی مانند ثبت درآمد و هزینه‌های سازمان، ارائه گزارش‌های سود و زیان و روش محاسبه حقوق کارکنان از وظایف معمولی یک حسابدار است.
  2. وظایف تکنیکی: این وظایف شامل‌ بودجه‌بندی و حسابداری مدیریت است. مهارت‌هایی مانند شناسایی، اندازه‌گیری، جمع‌آوری، سنجش، آنالیز، ارائه داده‌های مالی و تشخیص فعالیت‌هایی که ارزش افزوده تولید نمی‌کنند، از وظایف تکنیکی یک حسابدار است.
  3. وظایف ماهرانه: کارهایی مانند حسابرسی، تصمیم‌گیری و گزارش‌گیری از وظایف ماهرانه یک حسابدار است. برای داشتن این مهارت‌ها حسابدار باید درک عمیقی از ترازنامه‌ها و گزارش‌های سود و زیان داشته باشد. برای مثال جمع‌آوری آمار و ارقام، اطمینان از درستی اطلاعاتی که در گزارش‌های گروه حسابداری آمده است، آنالیز سیستم‌های مالی و اعتماد به درستی عملکرد آن‌ها از نمونه‌های وظایف ماهرانه هستند.
  4. وظایف پژوهشی: این وظایف شامل مهارت‌های تحلیلی و پیاده‌سازی سیستم حسابداری است. برای مثال تجزیه و تحلیل داده‌های مالی برای به دست آوردن راهکار و رسیدن به اهداف مالی مشترک از نمونه‌های وظایف پژوهشی یک حسابدار موفق است.

آشنایی کافی به فناوری اطلاعات، کار با نرم افزارهای حسابداری و تسلط به آفیس مایکروسافت

امروزه در همه شرکتها و سازمانها، نرم افزارهای حسابداری به عنوان ابزار مدیریتی و مالی مورد استفاده قرار میگیرد. پس لازم است حسابدار با نحوه کار این نرم افزارها آشنایی داشته باشد. توانایی استفاده از برنامه های آفیس مایکروسافت در تهیه گزارشهای تحلیلی و آماری یک امتیاز مثبت برای حسابدار قلمداد می شود.

قدرت بالای تجزیه و تحلیل اطلاعات و محاسبه دقیق سود و زیان شرکت

از وظایف یک حسابدار تجزیه و تحلیل اطلاعات مالی شرکت و تهیه گزارشهای مدیریتی است. گزارشهایی که به مدیر و صاحبان سهام نشان دهد آیا کسب و کارشان سودده هست یا نه. لازم است حسابدار قدرت تحلیل و نتیجه گیری صحیح بر اساس اطلاعات مالی شرکت را داشته باشد.

انتخاب گرایش مورد‌علاقه برای فعالیت

اگر برای انجام هر کاری به آن علاقه داشته باشید؛ به موفقیت بیشتری می‌رسید. بهتر است قبل از تعیین گرایش مورد‌علاقه خود در حسابداری، گرایش‌های مختلف را به خوبی بشناسید؛ سپس در گرایش مورد‌علاقه خود، تجربه‌های مورد‌نظر را کسب کنید. حسابداری دارای گرایش‌های مختلف مالی، صنعتی، دولتی و… است که یک حسابدار موفق علاوه بر شناخت کلی آن‌ها، روی یک یا دو گرایش تمرکز می‌کند و تجربه‌های خود را در آن حوزه بیشتر می‌کند.

تسلط روی قوانین مالیاتی و بیمه

در شغل حسابداری، آگاهی از قوانین مالیاتی و اظهارنامه‌های مالیاتی، بسیار مهم است؛ زیرا اگر اشتباهاتی در این بخش رخ دهد، به هیچ عنوان قابل جبران نیست. یک حسابدار موفق باید بر مقررات مالیاتی مانند مالیات بر درآمد، ارزش افزوده، معافیت در حقوق و معافیت‌های مالیاتی تسلط کامل داشته باشد.

آشنایی کامل یا حسابداری حقوق و دستمزد، قوانین کار

یکی دیگر از وطایف حسابداران، محاسبه حقوق و دستمزد پرسنل سازمان است. البته میتوان گفت حسابداری حقوق و دستمزد خود یک شاخه تخصصی از حسابداری است. اما بهتر است همه حسابداران با این مقوله آشنایی کافی داشته باشند. اطلاع از قوانین و بخشنامه های مرتبط با نحوه محاسبه حقوق پایه، اضافه کاری، سایر مزایا و کسور میتواند مهارت حسابداری حقوق و دستمزد را به یک حسابدار اضافه کند.

ارائه راهکار برای کاهش هزینه‌ها و افزایش سود

یک حسابدار موفق به مدیران برای ارائه راهکارهای مالی مشاوره می‌دهد؛ به همین علت باید به جزئیات کار توجه کند. او باید توانایی ارائه راهکارهای مختلف برای افزایش سود و بهره‌وری شرکت و همچنین کاهش هزینه‌‌ها را داشته باشد.

داشتن روابط عمومی بالا و فن سخنوری

حسابدار باید توانایی خوبی در برقراری ارتباط موثر با مدیران و سهامداران شرکت و سازمانهای بیرونی مانند اداره مالیات و بیمه و … داشته باشد. بتواند ارتباط کاری خوبی با سایر همکاران خود داشته باشد توانایی اداره جلسات را داشته باشد و برای حضور در جلسات سازمانهای بیرونی مانند دارایی آمادگی کافی داشته باشد.

دقت و تمرکز بسیار بالا در کار

دقت و نظم در همه کار لازم است. در مورد حسابداری این امر مهم تر است. چرا که حسابدار تمام روز با اعداد و ارقام ریز و درشت سروکار دارد. او باید دقیق و سر موقع همه اتفاقات مالی را ثبت کند و کنترل و بازنگری دقیقی رو کار روزانه خود داشته باشد.

رازداری درباره اسناد مالی سازمان و شرکت

حسابدار همه اطلاعات مالی سازمان را میداند. او مورد اعتماد است و از جزئی ترین مسایل مالی صاحبان سهام و مدیران آگاه است. در پاسخ به این اعتماد لازم است بسیار رازدار باشد و از افشای مسایل مالی سازمان خود خودداری کند.

آشنایی با قوانین کلی حسابداری

یک حسابدار موفق باید با قوانین حسابداری آشنایی داشته باشد؛ زیرا بسیاری از کارفرمایان هنگام مصاحبه‌های استخدامی از حسابداران درباره قوانین حسابداری سوال می‌پرسند. برخی از قوانین مهم عبارت‌اند از:

۱- قانون مالیات‌های مستقیم

همه حسابداران در شرکت‌های مختلف به مسائلی درباره مالیات و قوانین مربوط به آن  برخورد می‌کنند که برخی از آن‌ها عبارت‌اند از: مالیات دستمزد کارکنان، مالیات اجاره و غیره. یک حسابدار موفق باید با مسائل مالی و مالیاتی آشنایی کامل داشته باشد تا بتواند به بهترین حالت تصمیم‌گیری‌ کند. او علاوه بر مشاوره‌های مالیاتی باید توانایی تنظیم اظهارنامه‌های مالیاتی را نیز داشته باشد.

۲- قانون مالیات بر ارزش افزوده

یکی از جدیدترین منابع مالیاتی، مالیات بر ارزش افزوده است که حسابداران باید با آن آشنایی داشته باشند؛ زیرا بی‌اطلاع بودن از این قانون و عدم پرداخت آن توسط مودیان مالی، جرائم سنگینی برای شرکت ایجاد خواهد کرد.

۳- استانداردهای حسابداری سازمان حسابرسی

استانداردهای حسابداری به وسیله سازمان حسابرسی تهیه و تدوین می‌شوند. این استانداردها چهارچوب کاری حسابداران را مشخص می‌کنند تا آن‌ها بدانند در شرایط مختلف چه رفتارهایی داشته باشند.

۴- قانون کار و امور اجتماعی

قانون کار، روابط بین کارمند، کارفرما و محیط کار را مشخص می‌کند. مفاد این قانون باید در زمان عقد قرارداد بین کارمند و کارفرما نوشته شود. آشنایی با این قوانین باعث ارتقا شغلی حسابدار می‌شود.

۵- قوانین بیمه سازمان تامین اجتماعی

این قانون حقوق کارمند و کارفرما را نسب به هم مشخص می‌کند و در آن مواردی مانند بیمه، بازنشستگی، ازکارافتادگی و موقعیت آن و… بیان شده است. مهم‌ترین مورد در این بخش مسئله بیمه کارکنان است که همه حسابداران حداقل یک بار در ماه با آن روبه‌رو می‌شوند؛ به همین علت باید به این قانون تسلط داشته باشند.

۶- قانون تجارت

در این قانون مقررات بین سازمان‌ها و شرکت‌های مختلف مانند شرکت‌های سهامی عام و شرکت‌های سهامی خاص و مسئولیت محدود، انحلال شرکت‌ها، تقسیم سود و… مشخص شده است. یک حسابدار موفق باید با این قوانین آشنایی کامل داشته باشد تا در مواقع نیاز بتواند تصمیم‌گیری کند.

یک حسابدار موفق چه ویژگی هایی دارد

یک حسابدار موفق حقیقتا در دنیای کسب و کار از خصوصیات مشخصی برخوردار است البته تعداد زیادی از حسابداران بخش اعظمی از این مشخصات را دارند .

  • قدرتمند در اداره جلسات، زمان‌بندی و خاتمه دادن آن‌ است
  • به جزئیات دقت می‌نماید و بر پایه‌ی اسناد مثبته ، حقایق و شواهد صحبت می‌نماید
  • بابت خدماتی که از دیگر افراد اخذ می‌نماید سپاس‌گزار است
  • هنگامی که وارد جمعی می‌شود ، خود را به اشخاص تازه معرفی می‌نماید
  • مدام از تواضع کافی شامل است و هیچ زمان احساس خویش برتربینی را به دیگر افراد منتقل نمی کند
  • وقت‌شناس است و هیچوقت سایر افراد را چشم به راه نمی‌گذارد
  • می‌داند که چه هنگامی بایستی به احترام بقیه افراد از جا برخیزد

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

علیرضا خوش اقبال

این موقعیت نیست که انسان را می‌سازد، این انسان است که موفقیت و ثروت را خلق می‌کند.. سرنوشت شما حاصل باور هایتان است ♕

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا