طرح توجیهی و فرصت های سرمایه گذاریاشتغالزایی

طرح توجیهی راه اندازی کترینگ (تهیه غذا، رستوران)

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_imageframe image_id=”13999|full” max_width=”” style_type=”” blur=”” stylecolor=”” hover_type=”none” bordersize=”6″ bordercolor=”” borderradius=”” align=”center” lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” lightbox_image_id=”” alt=”” link=”” linktarget=”_self” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” filter_hue=”0″ filter_saturation=”100″ filter_brightness=”100″ filter_contrast=”100″ filter_invert=”0″ filter_sepia=”0″ filter_opacity=”100″ filter_blur=”0″ filter_hue_hover=”0″ filter_saturation_hover=”100″ filter_brightness_hover=”100″ filter_contrast_hover=”100″ filter_invert_hover=”0″ filter_sepia_hover=”0″ filter_opacity_hover=”100″ filter_blur_hover=”0″]https://big-income.com/wp-content/uploads/2020/04/راه-اندازی-کترینگ.jpg[/fusion_imageframe][fusion_text]

طرح توجیهی راه اندازی کترینگ (تهیه غذا، رستوران)

کترینگ، کلمه ای انگلیسی است و به معنای مکان تهیه غذا و نوشیدنی و عرضه ان به مکانهای مختلف است. انواع غذاها در کترینگ آماده می شود و برای دیگر مکانها ارسال خواهد شد. تهیه غذاها ها انواع مختلفی دارند: مثلا کترینگ بیمارستانی، کترینگ قطار، کترینگ هواپیما، کترینگ رستوران و… هر کدام از این کترینگ ها، با توجه به نیاز کاربران، شرایط خاص خودشان را دارند. مثلا کترینگ های هواپیما، باید غذاهای سرد و سبک را آماده کنند؛ اما کترینگ هتل، باید غذاهای گرم با تنوع بیشتر را درست کند.

اگر شما مهمانی های شام زیادی را در بین فامیل میزبانی کرده و می کنید و از غذاهای روز آگاهی دارید ، همچنین روحیه کارآفرینی نیز دارا می باشید ، به تأسیس یک آشپزخانه کترینگ فکر کنید. شما این شانس را دارید که با یک کار کوچک و هزینه نسبتاً کمی آغاز کنید و با افزایش مشتریان، کسب و کار خود را گسترش دهید.

انتخاب نوع کترینگ

با انتخاب نوع کترینگ، شما می توانید مسیر فعالیت خود را شفاف تر کنید. معروف ترین نوع کترینگ در شهرهای ایران، «کترینگ کلاسیک» است. در کترینگ کلاسیک، انواع چلوکباب ها، چلو خورش ها، خوراک ها و غذاهای سنتی ایران سرو می شود. جالب است بدانید که تعداد نسبتا زیادی از کترینگ ها، غذاهای فست فودی مانند مرغ سوخاری، برگر، انواع پیتزا و پاستا را درست می کنند و برای مشتریان خود سرو می کنند؛ اما به یاد داشته باشید که ارزش غذایی کترینگ های کلاسیک از کترینگ های فست فودی بیشتر است.

انتخاب نام کترینگ از مهمترین مراحل راه اندازی کترینگ

مرحله بعدی در راه اندازی کترینگ انتخاب نام کترینگ است، پس از اینکه نوع کترینگ خود را مشخص کردید، حالا باید نام زیبایی برای کترینگتان انتخاب کنید. در هنگام انتخاب نام کترینگ دقت کنید؛ زیرا این نام، برند کسب و کار شما می شود و دیگران باید این نام را به خوبی در ذهن بسپارند.

نام کترینگ شما احساسات مخاطب را بر می انگیزد و پیام خاصی را به او منتقل می کند. اسم کترینگ شما باید ریتمیک و کوتاه باشد و اتفاق خوشی را در ذهن مخاطبان تداعی کند. اگر نام کترینگ شما در مخاطب احساس خوبی ایجاد کند، می توانید به موفقیت کسب و کارتان امیدوار باشید.

فراموش نکنید انتخاب نام تهیه غذا یکی از مهم ترین مراحل راه اندازی کترینگ است. با انتخاب یک نام تجاری خلاقانه برای کترینگ خود، هم از سایر رقبایتان متمایز می شوید و هم آسان تر می توانید تبلیغ

درباره نوع غذاهایی که به تهیه آنها علاقه دارید فکر کنید

تاسیس کترینگ هم مانند هر کار دیگری نیاز به علاقه و اشتیاق واقعی دارد. انواع غذاهایی که میتوانید بر روی آنها تمرکز کنید شامل این موارد میشود :
ناهار و عصرانه. اگر از تهیه ساندویچ، پیتزا، تارت، سالاد و غذاهای دیگری که عموماً در طول روز سرو میشوند لذت میبرید، میتوانید کترینگ خود را بیشتر بر روی وعده های زمان ناهار متمرکز کنید. میتوانید غذای ادارات و سازمان ها، جشن ها و مراسم برگزار شده در طول روز، غذای مدارس و … را تأمین کنید.
پذیرایی مراسم عروسی و مناسبت های خاص، کیترینگ های مخصوص مراسم عروسی معمولاً منوی مفصلی از اشتها آورها و فینگرفود در کنار غذاهای اصلی و دسرها ارائه میکنند.

دسر: اگر به پخت کیک و کلوچه علاقه دارید، میتوانید کترینگ تهیه دسر داشته باشید. این انتخاب باعث محدود شدن تعداد مشتریان میشود ولی در عوض وسایل آشپزخانه صنعتی و تجهیزات آشپزخانه صنعتی و لوازم اولیه کمتری لازم خواهید داشت.
اشتها آورها و پیش غذاها: مشتریان اینگونه کترینگ ها برای مراسم جشن رو به افزایش است و گاهی این کترینگ ها ، نوشیدنی ها و کوکتل های مخصوص هم سرو میکنند.

یک منو ایجاد کنید

با این کار میتوانید تخمینی از میزان فضای مورد نیاز، وسایل لازم ، تجهیزات آشپزخانه صنعتی و درآمد حدودیتان داشته باشید.
سعی کنید آیتمهای متفاوتی برای سلایق مختلف در نظر بگیرید. حتی اگر در یک سبک آشپزی یا غذاهای خاصی مهارت دارید، منویی مناسب سلیقه های مختلف داشته باشید. بعنوان مثال، اگر بیشتر غذاهای شما تند و ادویه دار هستند، سعی کنید چند غذای ساده نیز در منو قرار دهید.سعی کنید غذاهای گیاهی و وگان نیز برای کسانی که گوشت و محصولات حیوانی مصرف نمیکنند در منو داشته باشید.منو را طوری تنظیم کنید که از پس تعداد غذاهای آن بربیایید و تهیه آنها برایتان راحت باشد و همچنین مواد اولیه مورد نیاز آنها را بتوانید تهیه کنید.

غذاهایتان را امتحان کنید

پس از اینکه منو را مشخص کردید، یک مهمانی ترتیب دهید و غذاهای منو را امتحانی برای دوستان و فامیل سرو کنید. از آنها بخواهید صادقانه نظر و پیشنهاداتشان را درباره غذاها و سرویس دهی بگویند.با ترکیبات غذاها بازی کنید و آنقدر آزمایش و خطا انجام دهید تا به طعم مطلوبی برسید. تمرین باعث پیشرفت میشود. قبل از اینکه کسب و کار و تاسیس تهیه غذا را آغاز کنید از تسلط کافی بر روی تکنیک ها، زمان آشپزی و سرویس دهی برخوردار باشید.

سرمایه گذاری و هزینه های کترینگ

راه اندازی تهیه غذا به سرمایه اولیه نیاز دارد. شما برای خرید یا اجاره مکان تهیه غذا ، خرید تجهیزات کترینگ، خرید مواد اولیه غذاها، استخدام کارکنان، پرداخت حقوق آنها و تبلیغات به سرمایه اولیه نیاز دارید. معمولا تا چند ماه بعد از راه اندازی کترینگ، سود خاصی نخواهید داشت و باید از جیب خرج کنید؛ به همین دلیل، در ابتدا باید منبع مالی خود را مشخص کنید تا در اواسط راه پول کم نیاورید.

برای راه اندازی کترینگ شما می توانید از وام کارآفرینی استفاده کنید یا پولی که در بانک پس انداز کرده اید را خرج کنید؛ در هر صورت باید مطمئن شوید که پول شما کافی باشد. برای صرفه جویی در هزینه های کترینگ، می توانید به جای خرید تجهیزات گران قیمت، وسایل موردنیاز را کرایه کرده یا آنها را به صورت دست دوم خریداری کنید.

پیشنهاد بعدی این است که به سراغ غذاهایی بروید که مطمئن هستید مردم از آنها استقبال خواهند کرد. هم چنین بهتر است مشتریان خود را از میان افرادی انتخاب کنید که برای غذای خود، پول خوبی پرداخت می کنند. این کارها به شما کمک می کند که میزان سود کسب و کار خود را افزایش دهید. برای مدیریت بهتر هزینه ها از یک حسابدار کمک بگیرید.

تاسیس کترینگ

حال شما وارد فاز دوم راه اندازی کترینگ می شوید که در این بخش باید مکان و امکانات کترینگ را تهیه فرمایید.

مکانی برای اجاره کردن بیابید

حتی اگر برای شروع بودجه زیادی ندارید، در بیشتر جاها قوانین استفاده از آشپزخانه های خانگی برای کار کترینگ را منع میکنند. نگاهی به قوانین بهداشتی منطقه خود بیندازید تا ببینید به چه نوع مکانی نیاز دارید.میتوانید از آشپزخانه های تجاری استفاده کنید. بسیاری از این آشپزخانه ها فضاهایی را برای یک روز یا ساعاتی از روز اجاره میدهند. در صورتی که فقط آخر هفته ها و یا مواقع خاصی از ماه کار میکنید چنین آشپزخانه هایی برای شما مناسب هستند.اگر قصد دارید به عنوان یک کار تمام وقت به تهیه غذا بپردازید، به یک مکان دائمی برای آشپزی و نگهداری مواد غذایی نیاز دارید. مکانی را بیابید که لوله کشی مناسبی داشته باشد و بتوانید تجهیزات کترینگ مورد نیازتان را در آنجا نصب کنید. همچنین با صاحب مکان دربارهء امکان نصب تجهیزاتی مانند دریچه های تهویه و چربی گیرها صحبت کنید.اگر علاوه بر تهیه غذا، قصد دارید مکانی برای سرو غذا هم داشته باشید، به دنبال مکانی باشید که دارای یک سالن جدا از آشپزخانه برای نشستن باشد و تدارک میز و صندلی را نیز ببینید.

آشپزخانه خود را آماده کنید

کار کترینگ معمولاً به تجهیزات صنعتی آشپزی نیاز دارد که از وسایلی که در منزل استفاده می کردید متفاوت هستند. مقداری سرمایه تهیه کنید و وسایلی که برای کارتان ضروری هستند را مشخص کنید. خرید تجهیزات را بر اساس منو انجام دهید. به عنوان مثال اگر بیشتر موارد درون منو کیک و شیرینی هستند، بهتر است دو فر داشته باشید و یا اگر غذاهای سرخ کردهء زیادی دارید، داشتن بیش از یک سرخ کن ایده خوبی است. میتوانید از چند سینک ظرفشویی استفاده کنید تا کارها سریعتر پیش بروند، مخصوصاً اگر به فکر استخدام افراد دیگری نیز هستید.از قبل درباره نگهداری غذاها نیز فکر کنید. ممکن است به چند یخچال و فریزر برای نگهداری غذاهایی که از قبل آماده میکنید نیاز داشته باشید. محلهای نگهداری گرم و سرد برای تنظیم دما و نگهداشتن مواد آماده حائز اهمیت هستند.ظرف و ظروف و وسایلی از این قبیل را به اندازه لازم برای موارد موجود در منو تهیه کنید.

تجهیزات کترینگ مورد نیاز برای سرویس دهی

وارد مورد نیاز برای سرویس دهی به نوع خدمات شما بستگی دارد ولی حداقل به دیس ها و ظروف سرو غذا نیاز دارید.بسیاری از تهیه غذاها بشقاب، ظروف نقره، ظروف شیشه ای، و یا بشقابها و ظروف یکبار مصرف دارند.میتوانید از سینی های ویترینی و طبقه دار برای ارائه خدمات شیک تر به مراسم و جشن ها استفاده کنید.حتماً وسایل و تجهیزات لازم برای گرم و سرد نگهداشتن غذا مانند ظروف شعله دار و شعله های سوخت مایع داشته باشید.
همچنین میتوانید تهیه دستمال های پارچه ای، دستمال سفره، تزئینات و دکوراسیون میز غذاخوری را نیز در نظر داشته باشید. برخی کیترینگ ها سایبان های چادری برای مراسم در فضای باز نیز ارائه میدهند.

مجوزها و گواهی های مربوطه را اخذ کنید

درباره قوانین و مقررات بهداشتی منطقه خود تحقیق کنید و از قوانین مربوط به کترینگ و سرو غذا و نوشیدنی ها آگاه باشید. مجوزها و گواهی های لازم را نیز داشته باشید.کترینگ در آشپزخانه خانگی و بدون مجوز میتواند باعث پیگرد قانونی و بسته شدن کترینگ شما شود. این مرحله مهم را نادیده نگیرید.

قیمت هایتان را مشخص کنید

در هنگام انجام مشاوره ها، سرو غذاها برای نمونه و تهیه غذای مراسمات حتماً فکر تشریفات اداری را نیز بکنید. برای انجام کارهای اداری و نگه داشتن حسابها و دخل و خرج میتوانید یک حسابدار استخدام کنید و یا خودتان این کارها را انجام دهید.

یک ون یا موتورسیکلت یا وسیله نقلیه برای سرویس دهی و تحویل غذا تهیه کنید

کارمندانتان را استخدام کنید

درباره اینکه به چه کسانی برای کمک رسانی به شما در زمینه های تهیه غذا، حمل و نقل و سرویسدهی نیاز دارید تصمیم بگیرید.به جای استخدام پرسنل در همان ابتدای کار، میتوانید با افرادی از آژانس های خدماتی شروع کنید، حداقل تا زمانی که کسب و کارتان پا بگیرد. یونیفرم های مورد نیاز برای پرسنل سرویس دهی را انتخاب کنید. پرسنل را برای ارائه خدمات مورد نظرتان به مشتریان آموزش دهید. بسیاری از افراد قبل از شروع کار، در سایر شرکت های کترینگ تجربه کسب میکنند. این کار به شما کمک میکند که ببینید آیا واقعاً کترینگ برای شما کار مناسبی است یا نه.

آموزش نیروهای کترینگ

شما باید پرسنل کترینگ خود را به خوبی آموزش دهید؛ مثلا آنها را از اهداف کترینگ مطلع کنید و موارد مهم مدیریت کترینگ را به آنها آموزش دهید. نحوه پخت غذا، آماده کردن غذا در سریع ترین زمان ممکن، نحوه برخورد با مشتریان، نحوه تمیز نگه داشتن کترینگ و موضوعاتی شبیه به این را به پرسنل خود آموزش دهید تا آنها بتوانند کارشان را به بهترین شکل ممکن انجام دهند.

طراحی دکوراسیون کترینگ

طراحی دکوراسیون تهیه غذا اهمیت زیادی دارد و در جذب مشتری تاثیر زیادی می گذارد. تهیه غذاهایی که از نظر طراحی قوی تر هستند، مشتریان بیشتری دارند و میزان فروش آنها نیز بالاتر است. در کترینگ ها، کیفیت غذا، در درجه اول قرار دارد؛ اما نباید از اهمیت چیدمان و دکوراسیون کترینگ غافل شد.برای دکوراسیون مناسب کترینگ باید هم به دکوراسیون آشپزخانه و هم به دکوراسیون سالن کترینگ توجه کرد.

دکوراسیون آشپزخانه: برای راه اندازی کترینگ به صورت موفق آشپزخانه کترینگ باید به صورت منظم چیده شود. همه وسایل باید در سر جای خودش قرار بگیرد تا آشپزخانه، کثیف و بی نظم نشود. میزان دسترسی آشپزها به وسایل پرکاربرد مانند گاز، فر یا کباب پز باید راحت باشد. برای طراحی دکوراسیون آشپزخانه، می توانید از یک معمار یا مشاور کمک بگیرید.

دکوراسیون سالن کترینگ: شما باید سالن کترینگ را به گونه ای بچینید، که احساس آرامش را به افراد منتقل کند و اعتماد آنها را جلب کند. دکوراسیون سالن کترینگ، باید به گونه ای باشد که فرد با محیط ارتباط برقرار کند. شما می توانید از عناصر طبیعی مانند گیاهان و رنگهای دلنشین استفاده کنید تا فضای کترینگ شما زیباتر شود.
با یکی از تأمینکنندگان مواد غذایی اولیه قرارداد ببندید
در ابتدا میتوانید از عمده فروشی های محلی مواد اولیه را تهیه کنید اما اگر سرتان شلوغ شود، بستن قرارداد با یکی از شرکت های تأمین مواد اولیه راحت تر خواهد بود. میتوانید مواد اولیه را مستقیماً از مزرعه داران تهیه کنید.

بازاریابی کنید

از چند هفته قبل از افتتاح، آگهی های کاغذی و منوی خود را پخش کنید، در فیس بوک و شبکه های اجتماعی اینترنت تبلیغ کنید، و در روزنامه های محلی آگهی بدهید. میتوانید از قبل سفارش دریافت کنید و یا با برگزاری رویدادهای پذیرایی تبلیغاتی شناخته تر شوید.اطلاعاتتان را در سایت های تبلیغات مراسم عروسی قرار دهید و از تالارها و دفاتر سازماندهی مراسم عروسی بخواهید که مشتریان احتمالی برایتان بفرستند.تبلیغ کلامی بهترین تبلیغ برای تهیه غذاها است، پس سعی کنید کارهای اولتان را به خوبی انجام دهید تا به زودی سرتان شلوغ شود.

نکته بسیار مهم

مشتریان ، کترینگی را انتخاب می کنند که دارای کیفیت غذا ، بهداشت و تحویل به موقع باشد ، لذا این موارد را در اولویت کار خود قرار دهید.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

علیرضا خوش اقبال

این موقعیت نیست که انسان را می‌سازد، این انسان است که موفقیت و ثروت را خلق می‌کند.. سرنوشت شما حاصل باور هایتان است ♕

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا