مشاغل خانگیاشتغالزایی

پرورش مرغ بومی و محلی با سود فراوان و سرمایه کم

پرورش مرغ محلی (پرورش مرغ بومی) با حداقل امکانات ، سرمایه کم و درآمد ماهیانه ۳ میلیون تومان

در این قسمت قصد داریم یک کار خانگی را برایتان معرفی کنیم که از درآمد خوبی برخوردار است که کار راحتی نیز می باشد.

پرورش مرغ بومی برخلاف طیور صنعتی از بازده اقتصادی زیادی برخوردار است .
پرورش طیور صنعتی با نوسانات قیمت تخم مرغ و گوشت مرغ در بازار کنونی صرفه اقتصادی ندارد .
و اکثر مرغداران چه در پرورش مرغ گوشتی و چه در پرورش مرغ تخمگذار صنعتی با ضرر های بسیاری روبرو شده اند.
و در برخی از استانها بیش از ۵۰ درصد مرغداریها تعطیل شده اند .

پرورش مرغ بومی

رورش مرغ بومی یکی از گزینه های مطلوب در این عرصه است. مرغ بومی یا همان مرغ های محلی ایران، نوعی نژاد بسیار مقاوم به شمار می آیند. آن ها در مقابل بیماری ها، گرما و سرما تحمل بالایی دارند و این مزیت باعث می شود که ایجاد یک واحد تولیدی مرغ بومی برای تولید کنندگان سوددهی داشته باشد.

پرورش مرغ بومی نیاز به تجهیزات ندارد !!

هرچند اگر در پرورش مرغ بومی یا همان مرغ محلی از تجهیزات مدرن استفاده شود، سود بیشتری نصیب پرورش دهنده می شود. اما با خلاقیت می توان تجهیزات پرورش شامل :آبخوری ، دان خوری ، لانه تخم گذاری و… را با وسایل ساده ساخت.

درواقع با هیچ تجهیزاتی می توان به پرورش مرغ بومی پرداخت.

مزایای پرورش مرغ بومی

مرغ بومی به دلایلی زیادی اهمیت ویژه ای در پرورش دارد که در زیر به ذکر چند نمونه آن می پردازیم.

  1. مقاوم بودن نسبت به شرایط و تغیرات آب و هوایی
  2. نسبت به مرغ صنعتی از تلفات کمتری برخوردار است
  3. با رعایت بهداشت و واکسیناسیون پرنده می توانید در مقابل بیماری ها از آن مراقبت و  برای تولید مثل پرنده خود را نیز حفظ کنید.

هرچند تلفات در مرغداری ها اجتناب ناپذیر است اما در صورت رعایت بهداشت و واکسیناسیون می توان مرگ و میر مرغ ها را به حداقل رساند.

پرورش مرغ محلی و بومی در خانه

آیا که می توان مرغ بومی را در خانه پرورش داد؟ بله، مرغ خانگی یا مرغ بومی را می توان در خانه نیز پرورش داد و با پس مانده غذا و سبزیجات تغذیه نمود.

مرغ خانگی همانطور که از اسمش پیداست، در خانه نگهداری می شود ولی به خاطر اینکه سروصدای زیادی دارند و ممکن است برای همسایه ها مزاحمت ایجاد کنند و همچنین در تعداد زیاد ممکن است بوی آن برای همسایه ها مزاحمت ایجاد کند.
البته با تمهیداتی می توان بوی مرغداری را بطور کامل از بین برد.

در تمامی موارد، خواه منزل شخصی یا اجاره ای داشته باشید، لازم است همواره هشیار و گوش به زنگ باشید. در صورتی که همسایه یا مالک منزل شما در این زمینه دست به اعتراض زد راه هایی برای مقابله با آن وجود دارد. آن ها ممکن است نزد بازرسان بهداشتی، ادارات محیط زیست، اداره اجاره داری شهری و امثال آن شکایت ببرند و از آزار و اذیتی شکایت کنند که به آن ها وارد می شود.

در تمامی موارد لازم است نشان دهید که حداکثر مراقبت را در زمینه آسایش حیوان، تمیزی باغ، روش های برداشت و کمپوست کردن کود آن ها انجام دهید و در راس تمامی آن ها هدیه دادن یک شانه تخم مرغ اغلب آن ها را خوشحال و رضایت آن ها را جلب میکند. اگر مایلید مرغ هایی را در باغچه خانه تان نگهداری کنید لازم است اطرافیان را خوشحال و شنگول نگه دارید.

بهترین محیط برای پرورش مرغ بومی

با توجه به امکانات و مساحت و زمین مورد نگهداری شما پرورش دهنده ی عزیز می توانید شروع کنید اما از آنجایی که سر و صدا ایجاد می کند و همین طور بوی ناشی از طیور و مدفوع آنها برای عده ای آزار دهنده است پس توصیه ما بر این است در یک منطقه ی روستایی و محیطی دور از محیط شهری و خانگی پرورش دهید و در اینجا لازم است یادآور شویم که بوی ناشی از سالن های پرورش را به وسیله دستگاه های ضدعفونی کننده موجود در بازار می توان از بین برد.

بهترین نوع پرورش مرغ بومی

-مرغ مرندی که در منطقه مرند شمال کشورمان پرورش می یابد و از طریق اینترنت می توانید به فروشکاه های انها دسترسی پیدا کنید و تعداد مورد نیاز جهت پرورش خود را سفارش دهید که خصوصیاتی مرغ مرندی اعم از این می باشد که والد آنها یعنی مرغ و خروس اولیه از یک نژاد برتر می باشد و برروی پا کمی پر و کاکل ندارند و مورد و مزیت بعدی آنها این است در یک سال می توانند ۱۸۰ تخم بگذارند که این از لحاظ اقتصادی مهم است.

-نوع دیگر و تا حدودی وارداتی مرغ بومی به اسم مرغ لگهورن که اصالتی ایتالیایی دارد و در اغلب مناطق کشور هم پرورش پیدا می کند می توانید تهیه کنید خصوصیات و مزایای این نوع نیز تولید تخم به تعداد ۳۰۰ تا در یک سال است که از هر لحاظی توصیه و پیشنهاد ویژه ما انتخاب این نوع است.

پرورش مرغ بومی (مرغ محلی یا مرغ خانگی یا مرغ رسمی) در ۷ گام ساده

س از بررسی این هفت گام ساده می توانید دید خوبی نسبت به راه اندازی پرورش مرغ بومی داشته باشید .

به طور خلاصه :

  1. میزان سرمایه را مشخص کنید .
  2. محل پرورش را فراهم کنید .
  3. تجهیزات لازم رو بخرید یا بسازید.
  4. سالن را ضدعفونی کنید.
  5. مرغ یا جوجه برای پرورش خریداری کنید.
  6. شروع به پرورش کنید . ( تغذیه ، بهداشت ، واکسیناسیون و اعمال مدیریتی)
  7. بهترین مرحله یعنی بخش مالی و فروش محصولات ( برداشت محصول و مزد تلاش)
  8. توجیه اقتصادی طرح پرورش مرغ محلی یا بومی داشته باشید.

توجیه اقتصادی طرح پرورش مرغ محلی یا بومی

وقتی در یک روستا مردم شروع به پرورش مرغ محلی در خانه می  کنند و بهترین نژاد مرغ بومی را برای پرورش انتخاب می  کنند. نیاز خود را از وابستگی به تخم‌مرغ و گوشت مرغ را در درج اول قطع می‌کنند، بعد از مدتی که جوجه درآوری اتفاق افتاد، مردم مازاد بر نیاز پیدا می  کنند؛ بنابراین شروع به فروش به کسانی که پرورش مرغ بومی در خانه انجام نمیدهند، می  کنند؛ اما قضیه به اینجا ختم نمی‌شود؛ کسانی که پرورش مرغ محلی در خانه امتناع کرده بودند، آن‌ها نیز علاقه  مند شده مشغول می  شوند. بعد از مدتی که پرورش مرغ محلی در خانه، فراگیر شد، کل روستا می  شود؛ مثال عینی شعار هر خانه یک مرغداری.

۱– هدف گذاری و پیش بینی سرمایه مورد نیاز برای پرورش مرغ بومی

برای اینکه بتوانید با دید باز پرورش مرغ محلی را آغاز نمایید و بدون مشکل به ادامه فعالیت بپردازید و سود خوبی هم نصیب شما شود باید میزان سرمایه مورد نیاز را براورد کرده تا بدون مشکل به فعالیت ادامه بدهید. مقدار سرمایه موردنیاز بستگی به این دارد که شما با چه تعدادی شروع میکنید.

۲– فراهم کردن محل پرورش مرغ بومی

به چه میزان فضا برای پرورش مرغ بومی نیاز دارید؟ شما میتوانید با توجه به تعداد مرغی که میخواهید پرورش دهید فضای خود را تعیین کنید. مثلا حیاط خانه، یا در باغ های روستا و.. خلاصه هرجای که بتوان مرغ نگهداشت.

۳– تهیه وسایل و تجهیزات مربوط به پرورش (یا ساخت آنها با وسایل ساده )

یکی از تجهیزات پرورش مرغ بومی که نیاز دارید ، لانه های تخمگذاری است که مرغها بتوانند داخل آن تخمگذاری کنند.
از ساده ترین وسایل می توانید برای لانه تخمگذاری استفاده نمایید.

مثلا یکی از ساده ترین و ارزان ترین آنها ، سبد میوه است. دور تا دور سالن را می توانید سبد بچینید. مرغها تمایل خیلی زیادی دارند که داخل این سبدها تخم بگذارند . داخل آن را کمی پوشال یا کاه بریزید (دقت کنید تا پوشال درشت باشد و خاکه نداشته باشد. برای جلوگیری از گرد و غبار). برای آنکه مرغها سبدها را (لانه تخمگذاری) وارونه نکنند می توانید آنها را به هم ببندیدتا از چپه شدن آن جلوگیری شود.

یک راه دیگر این است که لانه های تخمگذاری را با چوب بسازید . یا حتی می توانید از کارتن استفاده نمایید. در هر صورت از کمترین امکانات می توانید برای پرورش مرغ بومی به بهترین شکل استفاده نمایید.

می توانید از هر چیزی یا هر ایده ای که دارید برای دانخوری استفاده کنید. بنابراین توانسته اید با کمترین هزینه دانخوری را آماده کنید.

آبخوری یکی از ضروری ترین وسایل در پرورش مرغ محلی است. یکی از کم هزینه ترین راههای ساخت آبخوری این است که یک دبه های را برش زده و شکل آبخوری طیور دربیاوریم . برای شروع پرورش مرغ بومی کم هزینه ترین روش است. یا هر چیزی که در دسترس دارید.

۴– ضد عفونی کردن سالن و محل نگهداری مرغها و رعایت اصول بهداشت

اگر می خواهید با خیال راحت و بدون دغدغه مرغ بومی تان را پرورش بدهید باید در این مرحله وسواس زیادی به خرج دهید.

ضد عفونی سالن ها و محل نگهداری هزینه زیادی ندارد ولی دقت زیادی می خواهد.

حداقل ۲۴ تا ۴۸ ساعت قبل از ورود مرغ یا جوجه به محل پرورش باید شروع به ضد عفونی سالن کنید و محیط را گند زدایی کنید و عوامل بیماریزا را به حداقل برسانید. محل پرورش مرغها هر چقدر تمیز تر باشد تلفات شما کمتر میشود.

۵– خرید مرغ یا جوجه

اولا: توصیه اکید ما این است که تا می توانید مرغ و جوجه را از یک محل تهیه نمایید. به خاطر اینکه رفت و آمد در مکانهای مختلف آلودگیهای مختلفی را وارد محل پرورش شما می کند.

دوما: اینکه از جای مطمئن خریداری کنید و مطمئن شوید اصول بهداشت را رعایت می کند و واکسیناسیون را انجام داده است.

سوما: اینکه مرغ بومی اصلاح نژاد شده با تولید بالاتری بخرید تا سود بیشتری داشته باشید. هر ۵ درصد در افزایش تولید ، ۳۰۰ هزار تومان در ماه سود بیشتری برای شما خواهد داشت.

بنابر این توصیه ما بر این است که مرغ و جوجه را از جای معتبری خریداری کنید.

۶– شروع پرورش مرغ بومی

پرورش مرغ بومی شامل غذا دادن به مرغها ، در دسترس قرار دادن آب کافی ، اعمال مدیریتی و جمع آوری تخم مرغ ، واکسیناسیون ، رعایت بهداشت و کارهای روزمره مرغداری است که بسیار ساده و راحت است.

۷– فروش محصولات و بخش مالی ( درآمد و سود پرورش مرغ محلی یا بومی)

پس از آنکه مرغها به تولید رسیدند ، می توانید سود و حاصل زحمت خود را برداشت کنید . فروش محصول نقش کلیدی در سود شما را بازی می کند. استراتژی شما در فروش و اینکه شما تخم مرغ را چگونه بفروشید: آن را به دلال و عمده فروش ، بفروشید یا مستقیما به سوپرمارکتها توزیع کنید میتواند بین ۳۰۰ هزار تومان تا یک میلیون تومان در درآمد ماهیانه شما تاثیر بگذارد.

تولید محصولات ارگانیک و سالم

مهم‌ترین دلیل آموزش پرورش مرغ محلی در خانه؛ آموزش تولید محصول ارگانیک باکیفیت و خوش‌طعم در دنیایی است که سرطان و سکته قلبی متأسفانه مرز سن ها را نادیده گرفته و دامن کودکان و جوانان را گرفته است. امروزه همه مردم دنیا اهمیت تغذیه سالم و استفاده از مواد غذایی ارگانیک را درک کرده اند؛ به‌طوری در بسیاری از کشورها به خاطر طعم مطبوع و ارگانیک بودن گوشت و تخم  مرغ مرغان محلی، حاضرند قیمت بالاتری برای این محصولات بپردازند؛ به  نحوی  که حتی در بعضی از کشورها تا دو برابر قیمت طیور و تخم‌مرغ صنعتی، برای گوشت و تخم‌مرغ مرغان محلی مبلغ پرداخت می  کنند. این مزیت بسیار مهم پررویش مرغان بومی سبب بازاریابی راحت تر و رونق بیشتر بازار برای آنها شده است.

جمع بندی و کلام آخر

برای پرورش مرغ بومی به امکانات و تجهیزاتی زیاد و یا سرمایه ای کلان نیاز نیست، با توجه با سرمایه و امکانات در دسترس و اولیه می توانید شروع به پرورش این نوع پرنده داشته باشید که با دادن آب و دانه مقوی و تهیه لانه های چوبی و یا پلاستیکی و رعلیت کردن اصول نگهداری و شرایط مراقبت می توانید تعداد اولیه زا افزایش و هم چنین با فروش گوشت و تخم آنها به درآمد های بسیار زیادی دست پیدا کنید و در آخر امیدواریم مطالب این مقاله کاربردی و شما را نسبت به پرورش مرغ بومی یاری کرده باشد.

میانگین امتیازات ۴ از ۵
از مجموع ۱۱ رای

علیرضا خوش اقبال

این موقعیت نیست که انسان را می‌سازد، این انسان است که موفقیت و ثروت را خلق می‌کند.. سرنوشت شما حاصل باور هایتان است ♕

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا