طرح راه اندازی سوپرمارکت موفق

سوپرماركت داری یكی از مشاغل پر دردسری است كه هر كسی سراغ آن نمی رود. به طور قطع می توان گفت كه مدیریت یک سوپرماركت مانند مدیریت یک شركت بزرگ است. سود متوسط سوپرمارکت ۱۵ تا ۳۰ درصد راه اندازی کسب و کار همواره با ریسک همراه است؛ فرقی ندارد این کسب و کار کاملا جدید باشد یا اینکه صدها نمونه موفق آن پیش از این راه اندازی شده باشد.
به هر حال باید برای به دست آوردن درآمد پول، وقت و انرژی باید صرف کرد. حال در این میان کسی موفق است که بتواند خواسته مشتری را بهتر بشناسد و بازار را در دست بگیرد. به گزارش پول نیوز، البته دسته موفق دیگری هم وجود دارد که از قدرت ریسک پایینی برخوردارند و با توسل به تجربیات صاحبان کسب و کارهای موفق سعی می کنند. در واقع آنها به دنبال فعالیت اقتصادی هستند که امتحان خود را پس داده و اداره آن با کمترین ریسک همراه باشد.
طرح راه اندازی سوپرمارکت
بدون شک سوپرمارکت یکی از آن دست کسب و کارهای محبوبی است که هر سرمایه گذاری را وسوسه می کند تا برای یک بار هم که شده به راه اندازی آن فکر کند. به هر حال شغلی است که همیشه مشتری های خود را داشته و به اصطلاح بازار دارد. تجربه تاریخی هم نشان می دهد در هر محله وجود یک خواربارفروشی، از یک بقالی کوچک گرفته تا نمونه امروزی آن یعنی هایپر مارکت الزامی است.
اگر می خواهید زود به سودآوری رسیده و دوره بازگشت سرمایه تان در کسب و کاری که راه انداخته اید کوتاه و در نهایت کسب و کار موفقی داشته باشد، در انتخاب جای سوپرمارکت دقت کنید چرا که یک اشتباه کوچک در مکان یابی درست منجر به تعطیلی کسب و کارتان خواهد شد. این مطلب به نقل از یکی از سوپرمارکت داران دریانی پایتخت است که بیش از ۱۰سال سابقه فعالیت در اداره یک سوپرمارکت ۱۰۰متری در حوالی بلوار کشاورز را دارد.
مکان مناسب سوپرمارکت
مهم ترین عامل مكان سوپرماركت بوده که بسته به اندازه و جای فروشگاه قیمت آن متفاوت است. در یك مكان شاید با كمی قیمت اضافه تر سود خوبی در ماه داشته باشید و در مكان دیگر با قیمت كمتر سود نسبتا كمتری. با این حال سوپرمارکتی که در محل گذر و در یک منطقه مسکونی است به تبع مشتریان بیشتری خواهد داشت، البته در این میان قدرت خرید ساکنان محله نیز در درآمدزایی سوپرمارکت نقش بسزایی دارد چرا که هر چقدر مردم وضع مالی بهتری داشته باشند، بیشتر خرید می کنند.
چیدمان و دکور مناسب مهم است
برای جذب بهتری مشتری و یافتن آسان محصولات و همچنین دید بهتر صاحب مغازه نسبت به کالاهایی که مشتری بر میدارد و نوع زیبا یی و تنوع رنگ اقدام به ایجاد دکور و چیدمان محصولات نماید.
جداسازی محصولات غذایی از دیگر محصولات:
برای اینکه مشتری درست بر سر محصولات موردنظرش برود بهتر است محصولات خوراکی و غیر خوراکی از یکدیگر جدا شوند.
استفاده از محصولات متنوع:
برای بازده ی بیشتر مغازه بهتر است که از تک فروشی محصول جلوگیری کرده و با آوردن محصولات مختلف چشم مشتری را پر نشان داده تا با آمدن مشتری چند نوع محصول فروخته شود.
تمیزی داخل و خارج مغازه:
برای شیک جلوه دادن محیط سوپرمارکت می بایست داخل و خارج مغازه را هر روز چندبار شسته و تی کشیده شود تا مشتری از مغازه شما احساس رضایت کند.
استفاده از وسایل زیبا و به روز:
به عنوان مثال: ازترازوی الکترونیکی جدید استفاده شود. همچنین از یخچال های زیبا و بروز با مصرف انرژی A برای صرفه جویی انرژی و کارای بهتر استفاده شود.
و در انتها بازاریابی محصولات و ارائه آنها با قیمت مناسب راهی برای موفقیت است.
کسب مجوز سوپرمارکت
مراحل دریافت جواز کسب سوپر مارکت و سوپر مواد غذایی و پروتئینی:
- معرفی ملک جهت راه اندازی سوپر مارکت، ملک مورد نظر باید دارای متراژی حدود 100 متر یا بالاتر باشد و همچنین دارای شرایطی باشد که مشکل ترافیکی بوجود نیاورد. مغازه مورد نظر باید دارای ممنوعیت بهداشتی نیز نباشد یعنی حداقل تا زیر سقف کاشی باشد، همچنین کف شو داشته باشد.
- مراجعه به اتحادیه و تکمیل فرم درخواست
- بازرسی از محل کسب توسط کارشناسان اتحادیه
- تکمیل مدارک در صورت موافقت هیئت مدیره
- استعلام از مراجع ذیصلاح (نداشتن سابقه کیفری، عدم اعتیاد و گزارش وضعیت سلامتی و بهداشت)
- واریز فیشهای مورد نظر
هزینه های راه اندازی سوپر مارکت
- برای راهاندازی یک واحد سوپرمارکت با متراژ حدود 70-60 مترمربع حداقل 50 میلیون تومان سرمایه اولیه (جدا از هزینه مکان) مورد نیاز است.
- هزینه های مربوط به خرید یا اجاره مغازه که با توجه به شهر و منطقه ای که در آن هستید متفاوت است.
- تجهیزات داخل مغازه مثل یخچال، قفسه ها و دکور 20-30 میلیون تومان که میتوانید از وسایل دست دوم استفاده کنید تا هزینه ها کمتر شوند.
- 20-40 میلیون تومان سرمایه برای خرید اجناس اولیه که این هزینه با توجه به اندازه مغازه و موقعیت شما متفاوت است.
- گرفتن یک شاگرد برای مغازه با دستمزد 1میلیون تومان برای 15 الی 18 ساعت کاری
- هزینه های آب، برق و…
میزان درآمد سوپرمارکت
اجناس داخلی سود کمی دارد. در بهترین حالت سود مواد غذایی مانند لبنیات و بستنی بین ۸ تا ۱۲درصد است.
بیشترین سود روی اجناس خارجی است که مشخصا جایی که قدرت خرید مردم بالا باشد، فروش بیشتر خواهد بود. به طور متوسط سود ماهانه سوپرمارکت حدود ۲۰درصد است. در محلاتی با سطح درآمد متوسط این سود بین ۱۵ تا ۲۰درصد بوده و در محلاتی که وضع درآمدی افراد بهتر است این رقم به ۲۵ تا ۳۰درصد نیز می رسد.
سوپرمارکت از آن دست مراکز خریدی است که همیشه مشتری دارد. یکی از سوپرمارکت داران خیابان فاطمی در این خصوص گفت: ساعت کار سوپرمارکت از هفت صبح آغاز می شود و بعضاً تا ساعت ۱۲شب دایر است. با این حال، اوج ساعت کاری آن بین ساعات ۱۱ صبح تا یک بعد ازظهر است. به این ترتیب توصیه می کنم به تنهایی اقدام به راه اندازی و اداره سوپرمارکت نکنید.
سوددهی
اگر شما حداقل 50 تا 100 میلیون تومان همان اول سرمایه گذاری کنید. اگر بتوانید روزانه 2 میلیون تومان جنس بفروشید، با احتساب 10 تا 20 درصد سود متداول خرده فروشی ها، ماهانه حدود 9 میلیون تومان درآمد خواهید داشت که البته 5 تا 7 میلیون تومان آن بابت هزینه های جاری کسر خواهد شد. لذا درآمد ماهیانه شما می تواند 2 تا 4 میلیون تومان باشد. البته همه اینها برای روشن شدن حساب و کتاب اولیه و تعیین اهداف مناسب است. مثلا این نکته روشن می شود که اگر کمتر از حدود 1 میلیون تومان در روز فروش داشته باشید، تقریبا ورشکسته خواهید شد! البته ممکن است شما در یک مکان مناسب بسیار بیشتر بفروشید یا در هزینه ها به شکلی صرفه جویی کنید.
شاگرد سال ۹۹ یک میلیون تومن؟ برده که نیست مهندس.