ارز دیجیتال و کریپتومقالات آموزشی

استلار Stellar چیست؟ همه چیز درباره استلار

استلار (Stellar) یکی از ارزهای دیجیتالی است که در سال 2014 و با ماهیتی تقریبا مشابه با ریپل متولد شد.

این ارز دیجیتال با افزایش قیمت قیمت خیلی خوبی که در سال 2017 داشت، بیش از 41900 درصد رشد کرد و در بین ارزهای با بازدهی بالا بود. البته در سال 2018 به دلیل روند نزولی در بازار ارزهای دیجیتال، با افت همراه شد و در زمان نگارش این مطلب ارزش بازار این ارز حدود 3.1 میلیارد دلار و قیمت آن حدود 16 سنت است.

استلار (Stellar) چیست؟

جالب است بدانید که Stellar را در واقع می توان شاخه یا فورک ریپل دانست . جد مک کالب، بنیانگذار ارشد ریپل با چند نفر از توسعه دهندگان بر سر مسائلی اختلاف نظر داشت که باعث شد در نهایت جد مک کالب ریپل را رها و روی استلار کار کند. در حالی که ریپل به ارائه راه حل برای انتقال بین بانک های سراسر جهان متمرکز است، استلار قصد تسهیل پرداخت های بین افراد را در سراسر جهان دارد. اما تقریبا شیوه کار هر دو یکی است.

لومن (XLM)، واحد ارز استفاده شده در شبکه Stellar است و 100 میلیارد از آن ایجاد شده است که رفته رفته و به صورت خودکار به بازار عرضه می‌شود. هر تراکنش در شبکه Stellar فقط 0.0001 کارمزد دارد و کمتر از 6 ثانیه انجام ‌می شود.

در سایت رسمی،استلار خود را یک زیربنای پرداخت متن باز و توزیع شده معرفی می کند. پروتکل آن ها با استفاده از پرداخت های برون مرزی ، امکان تبادل با ارزهای سنتی و با تبدیل خودکار را بین مردم سراسر جهان فراهم می‌کند. شبکه استلار غیرمتمرکز است اما مانند ریپل و برخلاف بیت کوین روی بلاک چین فعالیت نمی‌کند. ارز شبکه Stellar یا همان لومن قابل استخراج نیست و توسط شرکت مقدار مشخصی ایجاد شده است.

تاریخچه استلار

تاریخچه استلار چیست : در سال 2014 میلادی ، “جِد مک کالِب”، بنیانگذار Mt. Gox (صرافی بیت کوین) و پروژه ریپل ، و “جُویس کیم” وکیل سابق، پروژه شبکه استلار را راه اندازی کردند.

پس از جدا شدن جد مک کالِب از پروژه ریپل به علت بعضی اختلاف نظرهای بنیادی، وی و جُویس کیم “بنیاد توسعه استلار” (Stellar Development Foundation) را تاسیس کردند.
بنیاد غیرانتفاعی توسعه استلار با همکاری پاتریک کالیسون مدیر عامل شرکت Stripe ایجاد شد و این پروژه به طور رسمی از جولای 2014 میلادی شروع به کار کرد.

استلار چگونه کار می‌کند؟

عملیات اساسی استلار شبیه به تکنولوژی‌های پرداخت غیر متمرکز است. استلار یک شبکه از سرورهای غیر متمرکز با دفتر کل توزیع شده‌ را اجرا می‌کند که هر ۲ الی ۵ ثانیه در بین تمام گره‌ها به روز رسانی می‌شود. ویژگی برجسته متمایز کننده استلار و بیت کوین، پروتکل اجماع است، این پروتکل برای تایید تراکنش‌ها به ماینر شبکه متکی نیست.
پروتکل اجماع استلار به جای استفاده از ماینرها برای تایید تراکنش، از الگوریتم FBA استفاده می‌کند که پردازش سریع معاملات را امکان پذیر می‌سازد. هر گره داخل شبکه مجموعه دیگری از گره‌های قابل اعتماد را انتخاب می‌کند. هنگامی که یک تراکنش توسط همه گره‌ها در این مجموعه تایید می‌شود، آن گره تراکنش را تصدیق می‌کند. این فرآیند کوتاه شده، شبکه استلار را بسیار سریع ساخته است و گفته می‌شود که ۱۰۰۰ عملیات شبکه‌ای در ثانیه در آن پردازش می‌شود.

بلاک چین استلار چیست و چگونه کار می کند

بلاک چین استلارچیست و چگونه کار می کند ؟ سیستم عامل Stellar ارتباط بین بانک ها، سیستم های پرداخت، و مردم را برای انتقال سریع، ارزان ، و قابل اعتماد پول برقرار می سازد.
پایه و اساس عملکرد استلار مشابه بسیاری از فناوری های پرداخت غیر متمرکز است.استلار با شبکه ای از سرورهای غیر متمرکز با فن آوری دفترچه توزیع شده (Distributed ledger) کار می کند که هر 2 تا 5 ثانیه در بین تمام گره ها به روز می شود.
تراکنش های انجام شده در شبکه بلاک چین استلار به دفترچه توزیع شده عمومی اضافه می شود، یعنی به بانک اطلاعاتی که توسط همه افراد در سراسر جهان قابل دسترسی است. به منظور دستیابی به اجماع در معاملات با سرعت و دقت،استلار از روش منحصر به فرد خود استفاده می کند.

ویژگی های شبکه بلاک چین استلار

  • دارای بانک اطلاعاتی باز و غیرمتمرکز
  • زمان تایید تراکنش ها، 3 تا 5 ثانیه
  • قادر به انجام هزاران تراکنش در هر ثانیه
  • دارای پروتکل اجماع ویژه استلار
  • پشتیبانی از امضاهای چندگانه و قراردادهای هوشمند

استخراج stellar چگونه است؟

Stellar همچون ریپل قابلیت استخراج ندارد. تعداد کل توکن XLM موجود 100 میلیارد می باشد که بصورت متمرکز و با گذشت زمان توسط بنیاد توسعه دهنده Stellar بصورت خودکار عرضه می شود.

مزایا و معایب ارز دیجیتال استلار

مزایا

  • سرعت بالای تراکنش ها؛ Stellar می تواند تا 2000 تراکنش در ثانیه را پوشش دهد.
  • کارمزد پایین تراکنش ها؛ به این دلیل که هدف اصلی استلارایجاد پروتکلی برای انجام تراکنش ها با هزینه ای کمتر نسبت به بانک ها و سایر موسسات مالی است.
  • پشتیبانی از ویژگی های مختلف از جمله قراردادهای هوشمند و قابلیت چند امضایی
  • داشتن شبکه غیرمتمرکز
  • همکاری با شرکت های مطرح دنیا از جمله IBM
  • مانند اتریوم امکان ساخت توکن انحصاری هر شرکت روی بلاک چین Stellar وجود دارد.

معایب

  • رقابت زیاد Stellar با ریپل؛ هر دو ارز دیجیتال تشابهات بسیار زیادی دارند و رقیب یکدیگر محسوب می شوند.
  • محدودیت دسترسی؛ کاربران برای دسترسی به شبکه باید حداقل 20 لومن در کیف پول دیجیتال خود داشته باشند

کیف پول های Stellar

نام ارز مورد استفاده شبکه استلار،‌لومن (Lumen) با واحد اختصاری XLM‌ است. کیف پول های معتبر این ارز که توسط وب سایت اصلی تاییده شده اند :

  • کیف پول دسکتاپ استلار (کیف پول رسمی) (دانلود کیف پول رسمی)
  • کیف پول چند منظوره Stargazer
  • کیف پول موبایل Centaurus
  • لِجِر نانو (Ledger Nano)

چگونه استلار بخرم؟

برای خرید ارز شبکه استلار یا همان لومن (XLM) باید از طریق صرافی ها اقدام کنید. کاربران ایرانی می توانند از صرافی های داخلی بیت کوین یا اتریوم بخرند و بعد در صرافی های خارجی شارژ و اقدام به خرید این ارز کنند. در حال حاضر این ارز در 39 مارکت خرید و فروش می‌شود.

نتیجه گیری

اگر ریپل برای بانک ها و موسسات مالی بزرگ دنیا ساخته شد،استلار هم برای تسهیل فرآیند تراکنش ها بین افراد به وجود آمد. رشد روز افزون و توانایی بالقوه استلاردر بازار ارز دیجیتال نباید نادیده گرفته بشود. در حال حاضر Stellar با شرکت های بزرگ زیادی از جمله IBM ،Deloitte و Stripe همکاری می کند که این امر باعث گسترش و محبوبیت روزافزون این ارز دیجیتال شده است.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

علیرضا خوش اقبال

این موقعیت نیست که انسان را می‌سازد، این انسان است که موفقیت و ثروت را خلق می‌کند.. سرنوشت شما حاصل باور هایتان است ♕

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا